Stal se zázrak na Nově a Markíze?

16. 12. 2015 20:59:33
Věříte v zázraky? Možná se stal v televizi Nova a v televizi Markíza, české a slovenské televizi, které společně vysílaly pořad pro vyhledávání talentů amatérských zpěváků se jménem SuperStar.

V tzv. superfinále, kde soutěžili tři soutěžící, došlo dle mého názoru k dost zvláštní věci. V krátkosti to popíšu.

Závěrečný díl soutěže, kde měla být zvolena diváky tzv. "SuperStar", měl dle scénáře dva díly hlasování. Nejdříve první díl, kde zpívali všichni tři soutěžící dvě písničky a poté bylo hlasování ukončeno a ze soutěže byl vyřazen třetí v pořadí dle hlasů diváků Pavoľ Kovalíček. Druhá část hlasování byl určena pro dva soutěžící, mezi kterými se mělo rozhodnout o tzv. "SuperStar". Hlasy z první části hlasování se dle sdělení moderátora započítávaly do celkového výslkedku hlasování. Během celé soutěže nebyly vůbec zvěřejňovány počty hlasů či alespoň procenta hlasů pro jednotlivé soutěžící. Po skončení soutěže byla zveřejněna procenta podílu hlasů pro jednotlivé soutěžící ve všech finálových kolech. V tzv. Superfinále, o kterém píši, dle informace televize Nova vyhrál první část hlasování soutěžící z České republiky Štěpán Urban, před soutěžící ze Slovenska Emmou Drobnou s poměrně výrazným náskokem cca. 8%. Třetí byl soutěžící ze Slovenska Pavoľ Kovalíček.

Výsledky v % zveřejněné televizí Nova po skončení soutěže:

Superfinále 1. část hlasování:
Štěpán Urban 40.53%
Emma Drobná 32.92%
Pavol Kovalíček 26.55 %

Superfinále celkové výsledky po 2. části hlasování, do kterého byly údajně započteny hlasy z první části hlasování:
Emma Drobná 57.79%
Štěpán Urban 42.21%

První část hlasování byla delší (soutěžili tři soutěžící s dvěma písničkami) než druhá část hlasování (soutěžili dva soutěžící s jednou písničkou), proto se dá předpokládat, že většina hlasů byla poslána v první části hlasování nejen kvůli delšímu času, ale i kvůli nedočkavosti diváků, což je zcela logické a také nemohli podcenit hlasování v první části, protože jejich favorit by mohl skončit třetí a byl by vyřazen a věděli, že se jejich hlasy započtou do celkového výsledku. Co jsem tím chtěl říct? Že ten, kdo vyhrál první část hlasování měl velmi dobrou a pevnou pozici pro druhou část hlasování a tím spíše, když vyhrál cca. o 8%. Když se vyřadily hlasy Pavoľa Kovalíčka, který byl třetí a v soutěži proto skončil, byl poměr z první části hlasování mezi Štěpánem Urbanem a Emmou Drobnou cca. 55% hlasů proti 45% ve prospěch Štěpána Urbana. Aby takový stav ve druhé části hlasování prohrávající soutěžící zvrátil, by musel dostat mnoho hlasů a ještě k tomu o mnoho více než vedoucí soutěžící. Kdybychom znali počet hlasů pro jednotlivé soutěžící v první části hlasování, dalo by se to lehce spočítat, ale počet hlasů nebyl zveřejněn. Přichází to podstatné, po skončení druhé části hlasování, kam se údajně započetly i hlasy z první části hlasování vyhrála Emma Drobná s výrazným náskokem 13%!!!, přesto že po první části hlasování prohrávala o cca 10% hlasů!!!!!
Na základě výše uvedeného se ptám, proč diváci, kteří otočili výsledek hlasování ve druhé části, nehlasovali pro Emmu Drobnou již v první části hlasování, tj. proč je ten rozdíl v podpoře Emmy Drobné v první a ve druhé části hlasování tak diametrálně odlišný? Vždyť se nic mezitím nestalo, oba zpívali poslední písničku výborně.
Ptám se, kolik musela ve druhé části hlasování Emma Drobná dostat hlasů a o kolik více než Štěpán Urban, aby nejenže otočila výsledek, ale ještě aby zvítězila s obrovským náskokem, protože v první polovině hlasování určitě přišlo více hlasů vzhledem k časové délce a logické nedočkavosti hlasujících diváků. Ptám se, bylo to vůbec možné dostat tolik hlasů a zároveň, aby Štěpán Urban najednou přišel o podporu diváků? Má odpověď zní, že je to velmi nepravděpodobné, nemá to logiku. Ptám se, proč nám tají počet hlasů pro jednotlivé soutěžící, protože ten by prozradil, jestli to bylo vůbec možné, protože čím více hlasů přišlo v první části hlasování, tím hůře se s procentuálním výsledkem hlasování něco dalo dělat ve druhé části hlasování. Reálná by dle mého názoru byla změna v řádu několika procent, ale změna o cca. 23% v celkovém výsledku hlasování oproti výsledku první části hlasování, do kterého se započítávaly hlasy z první části hlasování ve prospěch prohrávajícího soutěžícího po první části hlasování? Dle mého názoru nereálné.
Aby toho nebylo málo, tak prý ještě před vyhlášením vítězky Emmy Drobné vyšel na iDnes článek, že Emma Drobná je vítězkou. IDnes to poté vysvětlila, že prý došlo k omylu a zveřejnila nesprávnou verzi poté co byl vyřazen třetí Pavoľ Kovalíček. Můžeme tomu věřit, nemusíme tomu věřit. V průběhu soutěže "zlí jazykové" říkali, že prý vyhraje Slovák, protože je na řadě, když minulou SuperStar vyhrál Čech. Pokud by v každé republice hlasovalo podobné procento diváků, Češi by mohli Slováky kdykoliv přehlasovat, protože v České republice je více obyvatel.
Nechci soudit. Nemohu tvrdit, že došlo k manipulaci s hlasy. Pouze si přeji, aby lidé přemýšleli, aby lidé vytvořili každý sám pro sebe svůj úsudek. Osobně z toho mám smíšené pocity. Že je to jedno? Myslím, že není, protože lidé hlasování platí peníze a zasloužili by si férové výsledky. Pokud by došlo k manipulaci s hlasy, museli by si hlasující diváci připadat jako oslové, kteří platí. Mezi ně bych se musel započítat i já......
Vážené televize Novo a Markízo, nezapomněli jste zcela náhodou započítat hlasy z první části hlasování do celkového počtu hlasů?
Vážené televize Novo a Markízo, nezmýlily jste se a omylem nezapočítaly do celkového počtu hlasů Emmě Drobné hlasy Pavoľa Kovalíčka z první části hlasování?

Pro úplnnost dodávám, že vítěz získal cca. dva miliónu v přepočtu na české koruny, výhra byla v EUR.....

Autor: Zdeněk Steinbauer | středa 16.12.2015 20:59 | karma článku: 22.25 | přečteno: 1500x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 20 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 22 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 14.56 | Přečteno: 271 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.31 | Přečteno: 469 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 5.19 | Přečteno: 113 | Diskuse
Počet článků 54 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1211

názory o životě

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...