Bez lidských a sociálních práv garantovaných EU budou lidé "zbožím v regále"....

25. 06. 2016 10:47:39
Cituji předsedu ODS Fialu: "Brexit není "chyba" Britů. Je důsledkem špatné bruselské politiky, která vede EU do slepé uličky a od krize ke krizi.

Brexit je poslední šance na změnu. Prointegrační ideologové nevidí, ze současná EU nemá podporu občanů a neposiluje Evropu. Musíme ji změnit!" konec citace.

Fiala a jemu podobní odpůrci užší evropské integrace zneužívají výsledky britského referenda k propagandě proti EU. Snaží se lidem namluvit, že EU chtějí, ale jinou EU. Mluví o přílišné byrokracii, přílišné regulaci atp. Ale konkrétní návrh, jak změnit EU celou dobu neřekli. Pouze štvou lidi proti EU, lidi, kteří jsou frustrovaní z neoliberálního kapitalismu, který v České republice zavedla ODS v čele s Klausem a jehož je pokračovatelem Fiala.
Přitom Velká Británie byla po celou dobu tak trochu jednou nohou v EU a jednou nohou mimo ni. Měla vyjednáno řadu výjimek, odmítla EURO, byla údajně čistým plátcem, což byl pro populisty argument, kterým ohlupovali voliče na anglickém venkově. Referendum se konalo v době uprchlické krize, což negativně referendum ovlivnilo a je od Camerona velmi nezodpovědné vyhlásit referendum v této době. Když vezmeme do úvahy výše uvedené informace, tak referendum dopadlo ve Velké Británii pro EU docela dobře, tj. skoro polovina lidí hlasovalo pro setrvání v EU.
Proto používat výsledek referenda (velmi těsný) jako argument proti EU je zavádějící. Jenže odpůrci užší integrace Evropy zneužívají referendum k šíření protiintegračních myšlenek.
Včera exhiboval na ČT24 nacionalista Okamura, který se chlubil, jak se schází s Marínou Le Pennovou, předsedou rakouských Svobodných Strachem, Wildersem a jim podobnými rozbíječi EU. Tito politici zneužívají frustraci lidí z neoliberáního kapitalismu a z uprchlické krize, nenabízí řešení, pouze nabízí nacionalismus a šíří nenávist, což je cesta do pekel.
Pozitivum z výsledku britského referenda spatřuji v tom, že se konečně někteří nacionalisté vyjádřili, jakou si představují EU. Např. nacionalistka v Polsku Szydlová, by si prý přála EU suverénních národních států, což je protimluv. K jejímu názoru se přidal pan Fiala a konečně odhalil tvář. Jestli tomu dobře rozumím, tak pan Fiala, předseda ODS, která hájí zájmy podnikatelů, korporací atp., by si přál bezzubou EU, která by pouze zastřešovala nacionalistické zájmy jednotlivých států. V takové EU by si mohli ve svých státech neoliberálové dělat s lidmi, co se jim zachce. Neoliberálům totiž vadí, že EU garantuje lidem lidská a sociální práva. Lidé to považují za samozřejmost a neváží si toho. Jenže pokud by EU toto negarantovala, tak by záleželo na jednotlivých státech. Lidská a sociální práva jsou dle mého názoru ty regulace, ta byrokracie co vadí ODS a panu Fialovi. Bez lidských a sociálních práv garantovaných EU by byli lidé "zbožím v regále", tj. zcela bezbranní vůči byznysu.
Doporučuji lidem, kteří útočí na EU, aby si uvědomili s kým útočí společně proti EU, např. s ODS a Fialou, proti kterým je EU chrání, sice nedokonale, má to mnoho chyb, ale chrání nebo se o to alespoň v rámci možností snaží. Myslím, že někteří lidé odmítají EU kvůli frustraci z neoliberálnímu kapitalismu, což je omyl, protože EU naopak prostřednictvím lidských a sociálních práv brání asociálnější predátorštější formě kapitalismu. Zřejmě si lidé neuvědomují, že může být daleko hůře pokud ztratí lidská a sociální práva garantovaná EU. Je paradox, že EU odmítají ti, kteří si myslí, že je EU moc sociální a solidární (např. Klaus, Mach, Fiala) a ti, kteří si myslí, že naopak je EU málo sociální a solidární, což je řada občanů ,kteří ale nepřemýšlí racionálně, ale v emocích, což je cesta do pekel....

Chtěl bych lidem sdělit, že odpůrci EU kritizují EU, že údajně je málo akceschopná a přitom EU nedelegovaly potřebné pravomoci jednotlivé národní státy. Dle mého názoru je cesta budoucnosti v užší integraci, naopak k oslabení či zániku povede menší míra integrace a posílení pravomocí jednotlivých národních států, protože v takové EU nebude možné vyjednat rozumné prospěšné kompromisy, ale každý národní stát bude hájit své zájmy bez ohledu na Evropu.

Na závěr budu citovat z článku. Myslím, že by se měl každý zamyslet.

Cituji:

"Tak třeba Goethe pesimisticky tvrdívával, že lidstvo jde stále vpřed, ale člověk zůstává pořád stejný. Z takového tvrzení si můžeme vydestilovat jednu možnou, ale poněkud demoralizující odpověď. Tedy že jsme se nezměnili. Že se neměníme. Nikdy. Že jsme stále stejně dobře ovladatelní a manipulovatelní. Nebo je to naopak?

„Nevidíme věci takové, jaké jsou. Vidíme věci takové, jací jsme my“, píše se v Talmudu. To je dokonale neutrální konstatování, které v jednoduchosti shrnuje svět. Čili – v té dokonale prosté větě, jak vystřižené z banálních motivačních příruček se dočteme, že záleží jen na nás, jak budeme vykládat a interpretovat svět, ve kterém žijeme. Jenže banální není ani náhodou. Ten citát totiž neříká nic menšího než to, že svět je a bude takový, jací jsme a budeme my sami." konec citace. zdroj: http://manipulatori.cz/hitler-tovarna-na-souhlas-proc-podlehame-propagande/

Autor: Zdeněk Steinbauer | sobota 25.6.2016 10:47 | karma článku: 18.60 | přečteno: 1248x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 8.47 | Přečteno: 195 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.75 | Přečteno: 208 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.85 | Přečteno: 614 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.93 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 54 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1211

názory o životě

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...