Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Až na dno nenávisti.......

Včera Zeman předvedl, co je za politika. Den 12. září 2016 symbolicky odhalil v plné nahotě člověka, který touží po moci a je ochoten kvůli ní lecčeho.....

Místo rozloučení s mimořádnou osobností Paní Věrou Čáslavskou v Národním divadle, přijal krajně pravicového kandidáta na rakouského prezidenta Hofera, který mmj. zneužívá uprchlickou krizi a šíří nenávist vůči uprchlíkům před válkou a získává tak hlasy frustrovaných voličů, před příjezdem do Prahy mluvil v médiích o Benešových dekretech jako o bezpráví a jehož stranu FPÖ v minulosti za předsedy Jörga Heidera údajně nazval Zeman jako postfašistickou.

Poté se účastnil zasedání tripartity, po jejímž skončení na tiskové konferenci, kde prokázal, že jeho zdraví je chatrné a seděl tam v křesle, mluvil o dvou bodech, tj. že údajně nechce aby byla podpora na obnovitelné zdroje?! a že údajně chce, aby lidé dostávali sociální dávku 2200 Kč, tj. existenční minimum, když prý odmítnou práci. Řekl, že tento zákon je prý v Poslanecké sněmovně, prý prošel prvním čtením a je to návrh Senátu. Přitom jsem četl minulý týden, že Poslanecká sněmovna schválila tento obludný asociální zákon již ve třetím čtení a že jde na schválení do Senátu. Ptám se, jak je možné, že prezident je takto neinformovaný ve věci zákona, který mu mimořádně leží na srdci, protože tím získává volební hlasy frustrovaných občanů, kteří hledají na kom by si léčili své mindráky?

Že by nenávist, která ho sžírá více a více, znemožňovala rozumné myšlení a sledování dění? Když pomineme tu neuvěřitelnou neinformovanost prezidenta, tak zásadní je, že z almužny 3410 Kč za měsíc, tj. životní minimum, má být výrazně snížená almužna 2200 Kč, tj. existenční minimum, pokud občan odmítne se nechat ponižovat na veřejnosti nucenými pracemi, které zakázal v minulosti Ústavní soud. Zřejmě není náhoda, že tento zákon schválila Poslanecká sněmovna před volbami, zřejmě strany a hnutí počítají  tím, že je frustrovaní zamindrákovaní občané odmění hlasy. Přitom sociální dávky patří v České republice k nejnižším a vláda odmítla zvýšit i když parametry umožňovaly jejich zvýšení existenční minimum a životní minimum.

Místo aby to vláda řešila dostatečným zvýšením minimální mzdy, tak to řeší zmrazením existenčního a životního minima na nedůstojné úrovni, aby se prý vyplatilo pracovat, narozdíl od odborů, které požadují řešení zvýšením minimální mzdy a mezd obecně a ne prostřednictvím represe v oblasti sociálních dávek. Návrh do Poslanecké sněmovny zaslal Senát, kde navrhovatelé byli údajně fašizoidní Doubrava (Severočeši.cz), který mmj. urážel v minulosti Romy, dále někteří senátoři ODS, strany která je asociální a hájí zájmy privátních podnikatelů.

Proč vláda pod vedením sociálně demokratického premiéra a sociálně demokratické ministyně práce a sociálních věcí souhlasí s návrhy krajně pravicovými, která mají nádech sociálního fašismu, který ponižuje lidi bez práce a nespravedlivě odměňuje lidi za práci, je mimořádně varovné. Prezident na tiskové konferenci tripartity řekl, že když se řeší zvyšování minimální mzdy a mezd obecně, že je nutné to řešit i z druhé strany, tj. sociální dávky. Poté mluvil o tom existenčním minimu 2200 Kč. Prezentoval se jako zaměstnavatel, který když bude muset zvýšit mzdy, tak požaduje i vyšší tlak na nezaměstnané, protože čím vyšší tlak na nezaměstnané, tím si bude moci zaměstnavatel dovolit vyvinout vyšší tlak  na zaměstnance (méně peněz, více práce), protože se zaměstnanci budou bát přijít o práci a dostat se do ponižující role nezaměstnaných. Prezident Zeman potvrdil to, co je o něm dávno známé, že hájí zájmy korporací, že předstírá kvůli voličům, že je levicový politik.

Prezident Zeman musí vědět nebo by měl určitě vědět, že Česká republika má dávno systém, který trestá lidi, kteří odmítnou práci zprostředkovanou Úřadem práce tím, že je vyřadí z evidence Úřadu práce a tím občan nedostane ani korunu sociálních dávek a stát za něj neplatí zdravotní a sociální pojištění, které se musí ze zákona povinně platit. Jedná se ve své podstatě o existenční likvidaci občana. Přesto prezident Zeman šíří bludy o nutnosti trestání lidí, kteří odmítnou práci, přitom mechanismus trestání dávno existuje a je v praxi využíván. Ještě k tomu Zeman nespecifikoval o jakou odmítnutou práci by se mělo jednat, jestli o klasickou pracovní pozici nebo o nucené práce (zakázané Ústavním soudem). Zdánlivé diletantství, zřejmě předstírané, je zřejmě z důvodu oslovit frustrované voliče, aby mu tleskali. V této souvislosti jsem si vzpomněl na název filmu "Bože, jak hluboko jsem klesla"....

V souvislosti s ponižovaním nezaměstnaných je nutné uvést skutečnost, že systém zvaný kapitalismus má jeden z pilířů nezaměstnanost, aby mohl fungovat, aby mohli být vyvolení pohádkově bohatí, protože nezaměstnanost umožňuje vyvinout vyšší tlak na zaměstnance, tj. dát jim méně peněz a více práce. Nezaměstnaní jsou oběti systému a ne obecně ti, kteří odmítají pracovat. V každé sociální skupině se najdou lidé, kteří něco zneužijí, ale bývá to cca. v řádech promile, protože je zcela nepřijatelné uplatňovat kolektivní vinu. Stát také neuplatňuje kolektivní vinu a represe obecně vůči privátním podnikatelům na záladě toho, že někteří neodvádějí řádně daně. Stát by se měl omluvit, že nemá a nebude mít pro všechny občany práci a ne nezaměstnané účelově dehonestovat. Míra nezaměstnanosti je ve skutečnosti vyšší než je oficiálně uváděno, protože tam nejsou započteni nezaměstnaní lidé, kteří nejsou v evidenci Úřadů práce a naopak jsou mezi zaměstnanými započteni studenti či učni od 15ti let, kteří chodí do školy či učebních oborů. Obojí snižuje oficiální míru nezaměstnanosti, která je státem prezentovaná..

Myslím, že se v České republice šíří zlo, nenávist vůči lidem v nouzi. Politici se přízemně podbízejí většině kvůli hlasům při volbách a plní přání frustrované většiny, která si léčí mindráky na menšinách, odlišnostech, slabších sociálních skupinách. Politici tím možná dosáhnou krátkodobě volební hlasy, ale z dlouhodobé hlediska je podobná politika mimořádně škodlivá a vytváří společnost, která nemá soucit s jinými lidmi.

Pamětnice nacistického Německa řekla, že údajně nejhorší bylo, že pod vlivem propagandy ztratili soucítění s jinými lidmi. Poučí se Česká republika z historie?

Autor: Zdeněk Steinbauer | úterý 13.9.2016 11:56 | karma článku: 22,84 | přečteno: 2224x
  • Další články autora

Zdeněk Steinbauer

Bundesliga a zápletka o Ligu mistrů.....

dnešní kolo Bundesligy, předposlední, mi udělalo velkou radost.... Borussia Mönchengladbach vyhrála v Paderbornu 3:1 a splnila úkol..... toto utkání jsem sledoval, hrála se všechna ve stejnou dobu......

20.6.2020 v 20:00 | Karma: 5,82 | Přečteno: 197x | Diskuse| Sport

Zdeněk Steinbauer

Oslavil jsem postup Manchesteru City a poté se ozvalo haló! gól neplatí, tady VAR.....

Oslava fotbalu, vysoká kvalita, dramatické utkání, mnoho gólů, ofenzívní pojetí hry. To vše nabídlo čtvrfinále Ligy mistrů Manchester City - Tottenham Hotspur. S jednou obrovskou kaňkou...... Video řečené VAR....

18.4.2019 v 1:25 | Karma: 7,36 | Přečteno: 360x | Diskuse| Sport

Zdeněk Steinbauer

Skandální urážky trenéra Straky a jeho rodiny aneb "nesmrdí ve Slavii ryba od hlavy"?

Se zděšením jsem četl o urážkách fanoušků Slavie vůči trenérovi Karviné Františku Strakovi, které proběhly včera při utkání čtvrtfinále MOL Cupu ve fotbale v pražském Edenu.

3.4.2019 v 19:19 | Karma: 24,78 | Přečteno: 993x | Sport

Zdeněk Steinbauer

Favoritem Mistrovství Evropy ve fotbale. tzn. EURA 2020, je Belgie.

Začíná kvalifikace na Mistrovstí Evropy ve fotbale, tzn. na EURO 2020. Favoritem Mistrovství Evropy je pro mě Belgie, tým který hrál na MS v Rusku nejlepší, ofenzívní, atraktivní fotbal.

21.3.2019 v 13:56 | Karma: 6,50 | Přečteno: 193x | Diskuse| Sport

Zdeněk Steinbauer

Na kole jezdit na silnicích bez úhony a poté být sražen na chodníku koloběžkou?

Jsem cyklista a necítím se být kolegou uživatele elektrokola či elektrokoloběždky. Vozidlo, která má k dispozici elektrický pohon není klasické kolo ani koloběžka.

27.10.2018 v 13:50 | Karma: 27,28 | Přečteno: 813x | Cestování
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11429x
názory o životě

Seznam rubrik