EET měla být zavedena hned po změně režimu.

Ptám se, proč je tolik křiku kvůli EET? Kdo poctivě platí daně, tak by mu to nemělo vadit, ne? Je chybou státu, že EET nezavedl již v roce 1990 a dnes by to bylo přirozené.

Podobně jako zaměstnanci jsou pod kontrolou příjmů a platí daně, narozdíl od privátních podnikatelů nemohou optimalizovat a zaplatí daně "přesně do koruny", měly by být pod kontrolou státu příjmy privátních podnikatelů, kterým stát legislativně umožnil privátní podnikání, a kteří mají v průměru daleko vyšší příjmy než zaměstnanci.

EET by se měla vztahovat na všech podnikatele bez výjimky, podobně jako se vztahuje placení daní na všechny zaměstnance. A to nemluvím o tom, že právnické osoby, tj. korporace, mají v České republice výrazně nízké daně 19%, po optimalizaci mohou mít údajně cca. 13%, zatímco zaměstnanci kvůli nesmyslu superhrubé mzdy, která účelově zvyšuje daňový základ, mohou být údajně zdaněni až 23%.

Politické strany či hnutí, kteří bojují proti existenci EET nebo se snaží o různé výjimky, na mě působí, že bojují hlavně za své voliče podnikatele a ne obecně za férový výběr daní bez rozdílů mezi podnikateli vzájemně a bez rozdílů mezi podnikateli a zaměstnanci.

Autor: Zdeněk Steinbauer | úterý 29.11.2016 20:48 | karma článku: 20,69 | přečteno: 501x