Skandální diskvalifikace Petera Sagana, Tour de France si dala vlastní gól....

Četl jsem, že Peter Sagan je diskvaifikovaný z celé Tour de France. Zásadně s tím nesoulasím a je to skandální. 

Video jsem si prohlédl opakovaně a můj názor je, že jediného negativního, čeho se Peter Sagan dopustil, jsem viděl v trochu vybočeném pravém lokti, který dle mého názoru lehce vysunul reflexívně, podvědomě na svoji chranu před agresivitou cyklisty, kteý se dral mezi něj a bariéru. Byl to Cavendish, který chtěl ve své podstatě Sagana zavřít do kleští, kdy z jedné strany byl Cavendish a z druhé strany vítězný Démare, který těsně předtím zkřížil cestu Saganovi zprava doleva a donutil ho se vyhýbat vpravo, kam se vřítil Cavendish.

Proběhlo to ve velké rychlosti, ve stresu a když vám jeden cyklista zprava zkříží cestu a vy se musíte vyhýbat vpravo, vzápětí přijde další atak zprava, tak podvědomě zareagujete, u Petera Sagana to byl mírně vychýlený loket, přece nelze čekat, že nechá krátce po sobě odříznout od dvou cyklistů zprava. Vůbec to nebyl aktivní úder loktem, pouze reflexní, podvědomá obrana na útok zprava. Cavendish je známý svojí agresivitou, vzpomínám na olympiádu v dráhové cyklistice, kdy myslím najel do soupeře. Potřeboval bych vidět ještě záběr seshora, abych mohl objektivně posoudit jak daleko byl Démare při křížení cesty Saganovi. Demare Sagana vmanipuloval do střetu s agresívním a neslušným Cavendishem.

Doufám, že rozhodčí se časem zbaví emocí, znovu si opakovaně prohlédnou video a diskvalifikaci Petra Sagana zruší, protože je nespravedlivá, dá se říct, že šokující nespravedlivostí.

Tohle jury přehnala, něco jiného je trest v etapě, se kterým bych sice nesouhlasil, něco jiného je vyloučení z celého závodu. Bude to mít mezinárodní dohru a mám pocit, že se Peter Sagan možná stal rukomím politiků, tj. politiky V4 v souvislosti s uprchlíky. Já nesouhlasím s politikou V4 v souvislosti s uprchlíky, ale Peter Sagan za to rozhodně nemůže. Další problém je, že zelený trikot by opět vyhrál Peter Sagan, a to se leckomu nelíbí...... Ovšem úmysl se nedá dokázat. Můžeme pouze logicky přemýšlet a spekulovat.

Hanba jury Tour de France....

Autor: Zdeněk Steinbauer | úterý 4.7.2017 22:22 | karma článku: 34,96 | přečteno: 2487x
  • Další články autora
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11429x
názory o životě

Seznam rubrik