"Vozím si zadek" v automobilu, znečišťuji a šikanuji ty, co topí uhlím?

Z veřejnoprávní ČT jsem se dozvěděl, že prý ten, kdo po 1. lednu 2017 nepředloží revizi kotle provedenou revizním technikem, která prý stojí cca. jeden tisíc korun, dostane údajně pokutu 20 tisíc korun.

A to jsem se ještě nedozvěděl, co bude dělat majitel kotle, kterému např. v prosinci revizní technik řekne, že kotel není provozuschopný. Přestane topit a pořádně se obleče a bude čekat celou zimu, jestli dostane zápal plic? Do této doby prováděl revizi spalinové cesty kominík a účtoval si zato více peněz. Dávat reviznímu technikovi tisíc korun kvůli tomu, že to chce "sluha" Babiše Brabec, bývalý ředitel Babišovy chemičky, je nehorázné.

A ještě nehoráznější je případná výše pokuty za nepředložení revize kotle. Brabce evidentně nezajímá, jestli majitel kotle bude mít na případnou pokutu peníze a protože se jedná o drakonicky vysokou, nesmyslnou, vzhledem např. k příjmům v České republice, tak se může stát, že peníze mít na zaplacení pokuty nebude. Udělovat někomu trest bez ohledu na jeho majetkové poměry je podobné jako dávat zemřelému trest odnětí svobody. Tak je to absurdní a neuvěřitelné. 

Česká republika se vydala v poslední době cestou drakonických pokut, nad jejíž výší zůstává rozum stát. Na občana, který nebude mít peníze na zaplacení pokuty pošle stát privátní exekutory (proč nejsou státní zaměstnanci u soudů, aby vymáhali dluhy a ne, aby to byl byznys s dluhy?), aby ho společensky zlikvidovali? Dá se předpokládat, že lidé, kteří topí uhlím v kotlích, mnohdy patří k těm nízkopříjmovým a proto topí uhlím a ne drahým plynem. To ale hnutí podnikatelů ANO, za asistence sociální demokracie a lidovců nezajímá.

Budou šikanovat lidi, kteří nemají jinou možnost topení zřejmě kvůli finančním možnostem a budou to vydávat za boj o čistotu ovzduší, zatímco oni sami bez omezení si "vozí zadky" v automobilech, které jsou např. největšími znečišťovateli ovzduší v Praze a v Brně dle ročenky ČHMÚ, dokonce možná v automobilech, o kterých výrobce lhal v souvislosti s emisemi nebo v automobilech s dieslovými motory, které mají nefunkční nebo odstraněný filtr na jemné prachové částice, které ohrožují zdraví..... Ale i kdybych jejich automobily byly po technické stránce v pořádku, tak jsou to oni, kdo nejvíce znečišťují ovzduší jako automobilisté např. v Praze a v Brně, tj. ve velkých městech.
A možná, že kontrola na kotel přijede v podobném automobilu....

Autor: Zdeněk Steinbauer | úterý 1.11.2016 16:21 | karma článku: 38,56 | přečteno: 1708x
  • Další články autora
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11429x
názory o životě

Seznam rubrik