Cílem teroristů je vyvolat neodpovídající reakci ve strachu a v emocích!

Cílem teroristů je rozvrátit náš demokratický svobodný způsob života a vnést do nás strach. Pokud se jim to povede, demokratické společnosti se změní v autoritářské policejní státy, kde budou omezována či rušena lidská práva.

Některým lidem by to zřejmě vyhovovalo. Záleží na nás, jestli dovolíme, aby tito lidé v České repubice uchopili moc. Jestli je někdo potencionáním hlavním nepřítelem, tak jsme to my sami a náš strach v nás (naše horší já, které máme každý v sobě), protože teroristé nemohou sami změnit naši společnost, mohou pouze činy kriminálníků zasét strach.

Jsou dvě možnosti, jak se k tomu postavit, buď bez emocí, racionálně se nenechat vyprovokovat a v podstatě veřejně ignorovat a zároveň tajně posílit co nejvíce tajné služby, zvýšit tajně jejich úsilí a zaměřit se na potencionání nbezpečí a tím se účinně bránit. Tím se nebude šířit strach, panika a z toho plynoucí nenávist ve veřejnosti a naopak bude Česká republika účinněji a lépe chráněna. Když teroristé zjistí, že se jim to nepovedlo, časem přestanou.

Druhá možnost je přistoupit na hru teroristů. Hystericky, v emocích hned reagovat na teroristický útok změnou zákonů, omezením či rušením lidských práv, zvýšením represe i vůči svým obyvatelům, tj. plošné sledování kamerami, internetem, tj. zavádět policejní stát, který ale nemůže příčinu vyřešit. Pan Kužílek řekl v Událostech komentářích, že abychom měli co nejvyšší bezpečnost musela by se naše společnost skládat pouze z lidí, kteří sledují a z těch, kteří jsou sledovaní, což je absurdní. A možná ani to by nestačilo, protože do hlavy nikomu nevidíte a hranice by musely být totálně uzavřené drátem s elektrickým proudem.

Svádět terorismus na uprchlickou vlnu je zavádějící, protože drtivá většina uprchlíků před válkou utíká před hrůzami války a prosí o pomoc, o záchranu holého života. Je nutné odlišit tyto lidi od kriminálníků, kteří chtějí škodit. Uplatňovat princip kolektivní viny situaci zhoršuje, protože může vyvolat nenávist i utěch mírumilovných, pokud se k nim budeme chovat jako k potencionálním teroristům.

EU by měla držet pohromadě, aby byla silná a mohla účinně čelit teroristickým útokům. EU oslabuje postoj V4 a např. některé výroky českých politiků na adresu Německa, že údajně může za teroristické útoky, když údajně pozvalo migranty. Je to polopravda, zjednodušené a účelové vidění. Paní Merkelová nikoho nezvala, pouze v kritické situaci, kdy u bran EU stály davy lidí zachraňující si holý život před válkou, na které má podíl i Západ, neřekla kategorické ne, protože hrozila obrovská humanitární krize na hranicích EU a obětí by se stalo hlavně Řecko, které nemá možnost zcela uhlídat hranice, protože se tam nachází mnoho ostrovů. Bylo to humánní gesto, Německo ze své historie nejlépe ví, co je to bezpráví a bezcitnost, Německo se poučilo. Vyčítat Německu, že přijalo tolik uprchlíků je licoměrné, protože je přijalo i za Českou republiku a proto má Česká republika tak málo uprchlíků. Měli bychom si uvědomit, že i my jsme EU a že bez ochrany EU se můžeme stát pouze obětí mocenského boje velmocí a jejich sfér vlivu. Měli bychom být vděční za to, že nás někdo chrání. Zřejmě jsme si natolik zvykli na tuto ochranu, že nám to přijde samozřejmé a nevážíme si toho.

Řeči typu, které v Událostech komentáří včera předvedli např. poslanec za Úsvit Lang, situaci nezlepší, ale naopak ji zhorší, protože mezi lidmi šíří nesolidárnost a nenávist. Poslanec Lank řekl, že údajně Německo a Francie jsou v .... a spekuloval o izolaci České republiky (rozuměj, abychom se ochránili!), což je děsivé. Pan Kmoníček z Hradu sice mluvil docela rozumně, ovšem použil dle mého názoru velmi nebezpečné rozdělení názorů, že prý nemáme být "ani moc vlevo, ani moc vpravo" a tak tzv. "hodil na jednu kupu", tj. označil je za nevhodné, že údajně hrozí, že uchopí moc, údajné přílišné liberální solidární názory na straně jedné a naopak krajně pravicové extremistické na straně druhé, což je skandální.... doporučoval politiku tzv. "názorového středu", tj. něco mezi tím.... tzv. varovat před liberální solidární sociální evropskou demokracií, která je symbolem Evropy 21. století, je opravdu "silná káva".... pan Kmoníček alespoň řekl, že více hrozí druhá varianta, tj. krajně pravicová, extremistická....

Autor: Zdeněk Steinbauer | pátek 23.12.2016 13:15 | karma článku: 13,20 | přečteno: 526x
  • Další články autora
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 11429x
názory o životě

Seznam rubrik