Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Máte možná i pravdu, že Rath někomu lezl na nervy, ten se ho chtěl zbavit, tak pod záminkou vyšetřování korupce ho začal stíhat za něco, co dělají všichni, ale ostatním to prjde a pouze on za to má jít sedět.

To je možné.

Není to však důvod proto, aby soudce jej nepotrestal.

Soudce jedná tak, jak jednat má: Byl mu předložen k řešení tento případ, tak jej řeší v souladu s platnými zákony. Soudci naprposto nic není do toho, že Franta dělá podobné věci, Vilda je ještě horší než Franta a Libor že je úplně největší gauner. To je věcí policie, aby je pochytala, získala usvědčující materiál a předala všechno soudu. To, co policie a státní zástupce soudci nedají přímo na stůl, to soudce řešit nemůže. To, co mu na stůl dodají, to soudce řešit musí. 

Vše ostatní může pana soudce zajímat soukromě jako občana, ale nikoli profesionálně jako pana soudce.

Jestliže 50 lidí dělá stejnou protizákonnou lumpárnu, ale sedět jde jenom ten jeden, tak chyba není v tom, že ten jeden jde za mříže. To je naopak v pořádku. Chyba je v tom, že jde sedět jenom on a nikoli i těch 49 dalších. Ale ten jeden v každém případě sedí oprávněně.

14 0
možnosti
Foto

Chce to ale věřit tomu, že Rath nad vší pochybnost věděl předem, že si nese krabici s penězi, nikoliv s vínem.

A ještě poznámka, aby se našinec bál něco v únoru říkat o vánocích a dárečcích. Co když velký bráška bude naslouchat s uchem v hrnku ze sousedního bytu.

1 3
možnosti
Foto

Proč? Spíše byl měl být zproštěn viny pro nedostatek důkazů.

1 2
možnosti

Jenže Vy, pane Řezníku, nejste soudce. Naštěstí.

2 1
možnosti