Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tzv. Kauza Rath" je korupční kauza jako jakákoliv jiná korupční kauza. Jedná se vždy o více či méně exponované osoby - kdo by taky uplácel neexponovanou osobu, že ?

Těch 7 milionů se u něj nenašlo "údajně", ale skutečně, což je zdokumentováno i videozáznamem.

Není třeba brát ohled na to, že byl politikem. Nakonec jeho zadržení bylo možné jen díky personálním změnám na státním zastupitelství, které provedla pravicová vláda. Paradoxně díky těmto změnám taky skončila - i když po čtyřech letech od tohoto konce máme jediný pravomocný rozsudek, že nynější paní Nečasová nezaplatila darovací daň z kabelek.

Ministr Pelikán má zákonné právo vznést stížnost a tak svého práva využil. To, že se někomu takové právo nelíbí, je sice možné, ale naprosto nepodstatné.

Co říkal Zeman mne dlouhodobě příliš nezajímá.

1 0
možnosti

J52a56n 90R16á58ž

13. 6. 2017 19:24

Prezident zasáhl do kauzy "Rath" stejně, jako do ní mohl zasáhnout každý občan, kterému se rozhodnutí vrchního soudu, a hlavně jeho odůvodnění, nelíbilo. Vyjádřil veřejně svůj názor. Má na to právo, stejně jako já nebo Vy.

Ministr Pelikán využil svoje právo na podání stížnosti. A že byla oprávněná se ukázalo při rozhodnutí Nejvyššího soudu. Chcete snad tvrdit, že Nejvyšší soud není součástí nezávislé justice a že svůj právní názor, kterým potvrdil legálnost odposlechů, vyjádřil pod vlivem Zemanova vyjádření? Jestli ano, zkuste zhluboka dýchat, to prý někdy pomůže k reálnému uvažování..

0 0
možnosti
Foto

Já jsem ta poslední, která by chtěla obhajovat Zemana, ale jednou má na udělení milosti právo, tak je jenom na něm, jak ho využije.

0 0
možnosti
Foto

To je takový blábol, že nechápu, co tím chtěl autor říct. Mohl by jednoduše naopsat miluje Ratha a bylo by to.RvRv

2 2
možnosti
Foto

V roce 2001 Ústavní soud prohlásil institut stížnosti pro porušení zákona v neprospěch obviněného za protiústavní, ponechal ale možnost rozhodovat o ní Nejvyšší soudem akademickým výrokem, tj. přijetím obecného právního názoru orientujícího obecné soudy při posuzování obdobných případů v budoucnu (obdobně, jak tomu bylo za první republiky nebo jak je tom dnes v Rakousku).

2 0
možnosti

P72a46v51e15l 33V93é61b59r

13. 6. 2017 13:53

Je-li ale justice (tak, jako u nás) nezávislá na zákonech ... co potom?

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS